Skip to content Skip to footer

Snimili smo spot sa Dinom Merlinom

Finalno rješenje i video spot kampanje “Čarobnjak za Tišinu” donose jednostavnost i logiku koja je neodoljiva. A to je upravo ono što najbolja rješenja i trebaju biti – jednostavna, upečatljiva i logična.

Zadatak: Povezati najveću muzičku zvijezdu regije i Silka rješenja za zvučnu izolaciju

Zadatak nije bio jednostavan. Bilo je potrebno spojiti dva svijeta, čarobnjaka za muziku i Silka rješenja za zvučnu izolaciju, na način koji je suptilan, ali ne previše očigledan. Trebalo je izgraditi most između muzičke inspiracije i tehničke preciznosti. I to je bio izazov. Prodaja nije bila opcija; kampanja je morala biti nešto više, nešto što dodaje vrijednost svakodnevnom životu. Imali smo i obavezu da ispoštujemo visoke standarde u radu i jedinstven stilski izražaj najveće muzičke zvijezde regiona sa svim vrijednostima koje predstavlja Silka.

Rezultat: Čarobnjak za tišinu

Kroz preslušavanje pjesama, traženje pravih riječi i stvaranje situacija koje se lako mogu povezati sa svakodnevnim životom u stambenim zgradama, postepeno smo dolazili do rješenja. Rezultat je kampanja “Čarobnjak za tišinu”, koja je osvojila srca publike širom BiH. Video spot nas vodi kroz tišinu uz Silka rješenja za zvučnu izolaciju i zvuke jedne od najljepših pjesama Dine Merlina. Jer, ono što je važno u životu jeste imati osobu s kojom možete uživati u tišini.

Sada, gledajući unazad, sretni smo jer smo imali priliku raditi na ovako zahtjevnom projektu. Kampanja nas je inspirisala i izazvala nas da spojimo kreativnost s tehničkom preciznošću.

Hvala Xella timu na njihovoj energiji i povjerenju, kao i Arneju Misirliću i njegovom timu iz Komiteta na izvanrednoj saradnji.

Ostavi komentar