Skip to content Skip to footer

Social media marketing

Prodaja se premjestila u online prostor, a društvene mreže su najčešće mjesto gdje klijenti prvi put dolaze u kontakt sa brendom. Naše strategije se zasnivaju na detaljnim analizama velike količine podataka i ogromnog iskustva.

MITA Group je jedna od prvih agencija u regionu koja je spoznala moć društvenih mreža i njihov značaj za rast biznisa. Od 2010 godine kreiramo social media strategije usmjerene na povećanje vidljivosti na društvenim mrežama, angažmana fanova i prodaje. Društvene mreže su postale neizostavan alat za komunikaciju s ciljnom publikom, a mi vam pomažemo da iskoristite njihov pun potencijal.

Naš pristup

MITA Group social media menadžeri stavljaju fokus na postizanje stvarnih rezultata i stvaranje značajnog uticaja na poslovne rezultate klijenata. Da bismo bili uspješni u tome obavezno analiziramo vašu ciljnu publiku, industriju i konkurenciju. Na temelju prikupljenih saznanja, razvijamo strategije koje vam pomažu izgraditi snažno prisustvo na društvenim mrežama i ostvariti kvalitetan angažman. Svakodnevno osiguravamo:

Naše social media usluge

Strategija nastupa na društvenim mrežama: Razvijamo strategije prilagođene vašem brandu i ciljevima.

Kreiranje i upravljanje sadržajem: Pružamo relevantan, kreativan i atraktivan sadržaj koji će privući vašu publiku i animirati je na dodatni angažman. Svakodnevno kreiramo sadržaj za Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, YouTube, TikTok, Viber, Pinterest, ali smo uvijek otvoreni i za nove kanale komunikacije.

Oglašavanje na društvenim mrežama: Koristimo ciljane oglase i svakodnevno optimiziramo kampanje kako bismo dodatno povećali vidljivost, privukli nove pratioce i povećali vašu prodaju.

Analitika i praćenje rezultata: Kontinuirano pratimo performanse kampanje i prilagođavamo strategiju prema potrebama.

Angažman influensera: Korištenje influensera (Key Opinion Leaders) za zagovaranje i promociju brendova je sve popularnije, ali nosi sa sobom i mnoge zamke. Influenser marketing zahtjeva ozbiljan i pažljiv pristup sa analizom svih potencijalnih rizika, planiranjem najučinkovitijih i najprirodnijih načina za promociju vaših proizvoda. Zahvaljujući stotinama realizovanih kampanja sa vodećim influenserima stekli smo neprocjenjivo znanje i iskustvo koji će vam pomoći da iskoristite saradnju sa influenserima na najbolji način.

Nagradne igre: Savjetujemo, kreiramo strategiju i potičemo kupce da učestvuju u nagradnim igrama kako bismo prikupili podatke o potencijalnim kupcima za buduću prodaju. Pažljivo biramo kanale za promociju nagradnih igri, pišemo pravila, izvlačimo dobitnike i brinemo da sve prođe bez problema.

Principi uspješnog upravljanja društvenim mrežama

SADRŽAJ PRILAGOĐEN PLATFORMI

Prilagođavamo sadržaj svakoj društvenoj mreži kako bi maksimalno povećali angažman.

DOSLJEDNOST I REDOVNOST

Redovno objavljujemo sadržaj kako bi povećali brand awareness i izgradili lojalnost prema vašem brandu.

INTERAKCIJA S PUBLIKOM

Aktivno komuniciramo s vašom publikom kako bismo izgradili autentičan odnos.

MJERENJE I ANALIZA REZULTATA

Pratimo performanse kampanje i prilagođavamo strategije prema prikupljenim podacima.

Dobijte ekskluzivne marketinške savjete

Pretplatite se na naš newsletter i budite u kontaktu sa svim najnovijim marketinškim savjetima, trendovima i trikovima.