Skip to content Skip to footer

Grafički dizajn

Izgled vašeg brenda je prvi utisak koji ostavljate prilikom upoznavanja s kupcima. Stoga vodimo računa da boje, fontovi, dizajn logotipa i oblik budu primjenjivi na svim kanalima, medijima, društvenim mrežama, ali i u offline prostoru.

Dobrodošli u svijet kreativnosti i vizualne umjetnosti. U MITA Group smo posvećeni grafičkom dizajnu koji će vas istaknuti i omogućiti da prenesete snažne poruke putem vizualnih elemenata. Grafički dizajn igra ključnu ulogu u stvaranju prepoznatljivog branda i povećanju angažmana publike. Naš stručni tim kreativaca vodi vas kroz putovanje prema originalnom i jedinstvenom dizajnu koji mami pažnju kupaca.

Naš pristup

Koristimo sveobuhvatni pristup koji je prilagođen vašim specifičnim potrebama. Pažljivo slušamo vaše zahtjeve i ciljeve kako bismo potpuno razumjeli vaš brand i publiku. Istražujemo vašu industriju i konkurenciju kako bismo osigurali da vaš dizajn bude jedinstven i relevantan. Kombinujemo inovativnost s profesionalnim vještinama i alatima za grafički dizajn, kreirajući vizuale koji će biti primjećeni.

Dizajniramo

Logo i vizuelni identitet, kako bi na kreativan način predstavili srž vašeg branda pri prvom susretu s ciljnim skupinama. Pored logotipa, osmislit ćemo i set brending pravila pretočenih u knjigu grafičkih standarda (brandbook) tako da vaš brend uvijek priča istu priču bez obzira o kojoj kampanji ili mediju se radilo.

Banere za promociju na internetu, bez obzira radi li se o statičnim, dinamičnim ili HTML oglasima ili prezentacijama za različite potrebe. Vodimo računa da budu napravljeni po uputama platformi koje se koriste za prezentaciju ili promociju i prilagođavamo ih na sve potrebne dimenzije.

Promotivne materijale, uključujući postere, letke, brošure, woblere, rollupe, bilborde, fascikle, poklone i sve ostalo što vam pomaže da promovirate proizvode na mjestima prodaje, brendirate događaj ili ostavite snažan utisak na konferenciji.

Ambalažu kojom se vaši proizvodi ističu na policama, privlače pažnju i osvajaju emocije kupaca. Dizajn amabalaže uključuje etiketu, pakovanje, zatvarače, zbirna pakovanja i paletna mjesta.

Postove za društvene mreže. Dizajn je ključan za priču koju želite ispričati i sliku o brendu koju želite kreirati u glavama kupaca. Dizajnirat ćemo i razviti desetine različitih izgleda vizuala za postove, GIF-ova, animacija i slika u skladu sa sadržajnim planom za vaše društvene mreže.

Ilustracije i infografike koje komplekse podatke i procese objašnjavaju na jednostavan način.

Principi uspješnog grafičko dizajna

JEDNOSTAVNOST I JASNOĆA

Dizajn treba biti čist i jednostavan kako bi poruka bila lako razumljiva.

FOKUS NA PUBLICI

Dizajn mora biti usmjeren prema ciljnoj grupi i njihovim potrebama.

ORIGINALNOST

Trudimo se stvarati originalne dizajne koji će istaknuti vaš brand u moru reklama, ali i poboljšati vaš SEO.

HARMONIJA I RAVNOTEŽA

Dizajn treba biti uravnotežen i estetski ugodan za oko.

Dobijte ekskluzivne marketinške savjete

Pretplatite se na naš newsletter i budite u kontaktu sa svim najnovijim marketinškim savjetima, trendovima i trikovima.