Skip to content Skip to footer

KAMPANJA ZA UŽIVANJE, REZULTATI ZA FOLIRANJE

Podravka nas je izazvala da sprovedemo kampanju koja će zavesti kupce ukusnim Podravka proizvodima i iznenaditi dva sretna dobitnika sa po jednim Renault Clio automobilom, a brojne druge sa čak 130 poklon kartica u iznosu od po 100,00 KM i 100 Podravka poklon paketa.

Oduševljeni ovim zadatkom, kreirali smo jedinstveni slogan koji je postao moto kampanje – “KADA BIRAŠ PO SVOM, BIRAJ HRANU ZA UŽIVANJE, AUTO ZA FOLIRANJE“.

Da bi učestvovali u nagradnoj igri, učesnici su morali potrošiti najmanje 5,00 KM na Podravka proizvode te poslati SMS poruku sa brojem fiskalnog računa ili se prijaviti putem web stranice koju smo kreirali posebno za ovu priliku. Sve prijave su detaljno provjerene, a dobitnici su nasumično izvučeni iz baze prijava.

Kako bismo ovu kampanju učinili još zabavnijom i privukli veću pažnju javnosti, kreirali smo vizualni identitet koji je pratio slogan, animacije i postove za društvene medije. Ovo je bila naša šansa da prikažemo Podravka proizvode u najboljem svjetlu i pokažemo kako oni mogu uljepšati svaki obrok.

Rezultat kampanje bio je fantastičan! Preko 13.000 ljudi je učestvovalo, a dva sretna dobitnika su se kući odvezla u novim Renault Clio automobilima, dok su brojni drugi osvojili vrijedne poklon pakete i kartice.

Još jedna u nizu uspješno realizovana nagradna igra usmjerena na povećanje prodaje i brand awarenessa je iza nas.

Ostavi komentar