Skip to content Skip to footer

UNDP-OVA KAMPANJA ZA OČUVANJE OKOLIŠA

Živimo u vremenu kada je očuvanje okoliša postalo neizostavni dio našeg života. Jedan od projekata na tu temu, a koje implementira UNDP u BiH je Green Economic Development (GED). Projekat je bilo potrebno promovisati, ali ne samo na način da ispričamo koje je sve pozitivne promjene donio po ekonomsku efikasnost, porast „zelenih radnih mjesta“ te zdravlja i zdravije okoline u BiH – već i kroz dodatno educiranje publike.

Tako smo dobili brief da kreiramo kampanju koja govori o uštedi energije, a time i uštedi u novčanom i energetskom smislu s posebnim osvrtom na kvalitet zraka s jedne, te o brojnim rezultatima GED projekta u BiH s druge strane.

Naše rješenje: ENERGIJU I NOVAC ŠTEDI, ZRAK POŠTEDI

Kroz infografike, koje smo dijelili putem društvenih mreža, pružili smo korisne savjete kako smanjiti potrošnju energije te objasnili kako to utječe na našu okolinu i novčanik.

Osim toga, snimili smo tri video priče u kojima smo prikazali objekte koji su prošli kroz proces energetske rekonstrukcije i postali energetski učinkovitiji zahvaljujući projektu GED. Ovi objekti uključuju kulturno-sportske, zdravstvene i obrazovne ustanove širom Bosne i Hercegovine.

VIDEO PRIČE

Rezultati kampanje su bili impresivni, a samo na društvenim mrežama smo postigli iznenađujuće velike brojke.

U VIDU GRAFIKONA

Doseg: 944k

Angažman: 570k

Klikovi: 11k

ThruPlays: 200k

Naše je zadovoljstvo bilo raditi na kampanji koja širi ovako važnu poruku te educirati i motivirati publiku da preuzmu odgovornost, počnu razmišljati o energiji i njenoj potrošnji i u konačnici doprinesu očuvanju okoliša.

Ostavi komentar