Skip to content Skip to footer

BBI BANKA: SPOJ TRADICIONALNOG I MODERNOG U NOVOM REBRANDINGU

BBI Banka jedna je od najpoznatijih finansijskih institucija u Bosni i Hercegovini. Međutim, bila je suočena sa sve većom konkurencijom, a njihov brend nije bio dovoljno prepoznatljiv na tržištu. Stoga su nam se obratili sa zahtjevom da pomognemo u rebrandingu i stvaranju novog vizualnog identiteta koji će biti moderniji i privlačniji mlađoj publici, ali istovremeno ostati prepoznatljiv lojalnim klijentima.

Proveli smo jako mnogo vremena u istraživanju i analizi brenda BBI Banke. U skladu sa briefom klijenta i našom analizom, shvatili smo da banka predstavlja bogatu historiju naše zemlje, ali i prati nove trendove i klijentima nudi up-to-date usluge i proizvode. Odlučili smo da to iskoristimo kao inspiraciju za novi vizualni identitet.

Uzeli smo bosanske ćilime i rijeke kao osnovne elemente, koristili smo prepoznatljive, ali nove boje. Dalje smo ih kombinovali sa modernijim i minimalističkim elementima kako bismo stvorili savremen i prepoznatljiv vizualni identitet.

Također smo dodali novi slogan – “VRIJEDNOST KOJU STVARAMO ZAJEDNO“, a koji je predstavljao osnovnu ideju našeg rebranding projekta. Nakon što smo kreirali novi vizualni identitet, napravili smo novi brandbook te kreirali imidž i produkt spot, u kojem smo se fokusirali na spajanje tradicionalnih i modernih elemenata bosanske kulture, te na to kako BBI Banka želi biti most između prošlosti i budućnosti.

U spotu smo koristili snažne vizuale bosanskih ćilima i rijeka, dok je u pozadini autorska tradiocionalna bosanska muzika koja se prepliće sa modernijim zvukovima.

Pozitivne reakcije na spot i novi vizualni identitet nisu izostale. BBI Banka sada izražava vrijednosti koje zastupa godinama i ističe se u odnosu na konkurenciju. Mi smo sretni što smo ispunili klijentova očekivanja i uspješno realizovali još jednu rebranding kampanju u nizu. 

Ostavi komentar