REBRANDING KAMPANJA ZA MERKUR BH OSIGURANJE

REBRANDING KAMPANJA ZA MERKUR BH OSIGURANJE

U prekrasnom ambijentu sarajevske Vijećnice 25. oktobra organizovali smo rebrending event Merkur BH osiguranja, kojim je zvanično započela nova, još uspješnija era poslovanja ove osiguravajuće kuće u BiH pod novim imenom – Vienna osiguranje i sa novim korporativnim identitetom i poslovnom strategijom.

Svečanost kojoj je prisustvovalo više od 300 zvanica te predstavnika medija bila je vrhunac rada u proteklih sedam mjeseci tokom kojih smo osmislili novi vizualni identitet, snimili korporativni spot, kreirali printane i digitalne promotivne materijale, osmislili strategiju nastupa na društvenim mrežama i na kraju organizovali sami događaj u Vijećnici.

Merkur BH osiguranje od sada nosi naziv Vienna osiguranje i pridružuje se timu najboljih, grupaciji VIG koja je sinonim stabilnosti i stručnosti u pružanju finansijske zaštite od rizika te najvećoj osiguravajućoj grupaciji u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi. Vienna osiguranje nastavlja svoje poslovanje nepromijenjeno tj. kao samostalna kompanija na tržištu Bosne i Hercegovine, zadržavajući fokus na podsticanju prevencije i izgradnje zdravog životnog stila. Ostao je nepromijenjen i dosadašnji slogan kompanije “Danas za Vaše sutra”.

Ponosni smo na naš tim koji je tokom cijele godine vrijedno radio na osmišljavanju svih kreativnih rješenja kao i na organizaciji raskošnog eventa u Vijećnici. Zajedno sa rebrending eventom, zvanično je započela i medijska, PR i social kampanja na svim kanalima komunikacije koju provodi naša agencija.

Za potrebe ove rebranding kampanje osmislili smo i snimili korporativni spot kroz koji predstavljamo novo ime i vizualni identitet kompanije. Spot je sniman u Banjoj Luci, a u samom snimanju je učestvovalo više od 100 članova tima.

Zahvaljujemo se klijentu što nam je ukazao povjerenje i pružio priliku da radimo na ovom sjajnom projektu.

Podijeli:

Pogledaj još