DONATORSKO VEČE ZA HOPE AND HOMES FOR CHILDREN IN BIH

DONATORSKO VEČE ZA HOPE AND HOMES FOR CHILDREN IN BIH

Da podržavamo i društveno odgovorne i humanitarne projekte, pokazuje i donatorsko veče koje je MITA Group organizirala za klijenta Hope and Homes for Children in BiH.

Cilj eventa bilo je prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju Dnevnog centra za djecu. Dnevni centar predstavlja jedan od projekata transformacije institucionalne brige za djecu bez roditeljskog staranja, a koncept se zasniva na zamjeni dosadašnjeg načina zbrinjavanja djece u ustanovi velikog smještajnog kapaciteta sa adekvatnijim alternativama.

Projekat se provodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, JU Kantonalni centar za socijalni rad, UNICEF-om i KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo“. Donatorskoj večeri odazvale su se brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života, poput ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthew Field, a prisutnima su se obratili i Amra Tanović i Latif Moćević, ambasadori organizacije HHC u BiH.

Event je održan u prelijepom ambijentu Aquairius Vils u Sarajevu, a naš tim je bio zadužen za kompletnu organizaciju eventa, dizajn materijala, medijsku kampanju i td.

Podijeli:

Pogledaj još