PREUZMI INICIJATIVU

PREUZMI INICIJATIVU

Ilidža, Istočno Sarajevo, Banja Luka, Grude, Nevesinje, Odžak, Travnik, Čajniče i Zenica su općine u kojim smo organizovali #prEUzmiinicijativu debate u sklopu kojih su ambasadori EU zemalja, zajedno sa regionalnim i lokalnim ekspertima, predvođeni ambasadorom Specijalnim predstavnikom EU u BiH, Lars Gunar Wigemarkom odgovarali na pitanja više od 1000 građana, mladih, predstavnika nevladinih organizacija i privrednog sektora.

Odgovorima na sva pitanja, transparentnim i predanim radom, pozitivnom energijom i otvorenim dijalogom ambasador Wigmark nam je pokazao kako bi svi predstavnici vlasti u BiH trebali komunicirati s građanima BiH. Umjesto da se bave sobom, umjesto monologa na press konferencijama i na predizbirnim skupovima, bilo bi prelijepo da nas počnu slušati, s nama razgovarati i shvatati istinski potrebe svih nas kako bi nam olakšali život i ubrzali put prema EU.

Građani su prEUzeli inicijativu, došli na debate i pokazali da na svakom pedlju ove lijepe drzave imamo iste probleme; sporo rješavanje problema, nedostatak pravde i odgovarajucih poslova za sve podjednako, lošu obrazovnu politiku, odlazak mladih… Cijela priča je krunisana na završnom eventu u Zemaljskom muzeju. Rezultati kampanje #prEUzmiinicijativu prezentirani su ambasadorima EU, mladima, predstavnicima poslovnog, javnog, kulturnog i nevladinog sektora. Logistika, eksperti, pozivi za učešće, promotivni materijali, 9 kraćih i jedan finalni video okončani su u manje od 3 mjeseca.

Podijeli:

Pogledaj još