Skip to content Skip to footer

OTVORENJE PRVE H&M PRODAVNICE U BIH

Prva H&M poslovnica u Bosni i Hercegovini otvorena je u martu 2019. godine. Otvorenje je bilo veličanstveno a MITA Group je imala tu čast da bude organizator ove velike i važne priče.

Od izbora hrane, odabira 600 VIP zvanica, novinara, urednika i influensera, posjeta tvornici u Švedskoj, opremanja, stotine različitih verzija scenografije, najma svih slobodnih soba u Banja Luci, najma prevoza za zvanice iz drugih gradova, do propozicija za dodjelu “first liner” nagrade tokom javnog otvaranja prodavnice.

Na ovom projektu smo vrijedno radili punih šest mjeseci, a rezultat toga su tri fantastična eventa: VIP event za slavne i urbane ličnosti širom Bosne i Hercegovine, zvanično otvorenje za sve građane i Press activity. 

VIP eventu je prisustvovalo 600 odabranih zvanica, a za atmosferu na eventu bile su zadužene Emina Jahović i Nataša Bekvalac. MITA Group je obezbijedila zvanice za event, njihov prevoz i transport, catering i piće, promotivne pultove, hostese i ostalo osoblje, profesionalne fotografe i brending materijale za event.

Zvanično otvorenje je održano dan poslije VIP eventa, a od ranih jutarnjih sati građani su čekali u redu za kupovinu u prvoj H&M poslovnici u Bosni i Hercegovini. Atmosfera je bila više nego pozitivna, niko nije krio oduševljenje, a za prve kupce pripremljeni su posebni pokloni.

Odabrani mediji su prisustvovali Press activity. Imali su priliku da razgovaraju sa Danilom Drobnjakom i direktoricom H&M-a Claudiom Oszwald.

Ostavi komentar