Media Boot Camp E4U

Media Boot Camp E4U

Media Boot Camp je organiziran za učenike srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine u sklopu projekta E4U Outreach to high school students.

Tokom tri dana učesnici su imali priliku da usvajaju znanja od predavača kao što su Rambo Amadeus, Zenit Đozić i Vladimir Đukelić, o video produkciji i kreativnosti, izradi STB-a za video spotove, o montaži, promociji, medijskoj kampanji, o društvenim mrežama.

Nakon predavanja, mladi su podijejeni u ekipe, a svaka je imala za adatak da osmisli svoj kreativni video na zadate teme: vršnjačko nasilje, govor mržnje, mobilnost mladih, odliv mozgova i ekonomsko-obrazovni sistem u BiH. Odabrano je pet najboljih timova, koji su kasnije svoje ideje sproveli i snimili svoje video priče.

U sklopu Media Boot Campa, naš tim je pripremio sve potrebno za održavnje trodnevne konferencije, predavanja i workshopa, te obezbijedio dolazak i boravak 65 mladih iz cijele BiH. Media Boot Camp je pored edukativnog dijela, imao i za cilj druženje i upoznavanje, te je sastavni dio media Boot Campa bio i organizacija dodatnih aktivnosti za mlade, kao i posebnog partija uz muzika DJ-a.

Pogledajte kako je izgledao Media Boot Camp i u video prilogu.

Podijeli:

Pogledaj još