EKONOMSKI FAKULTET: WOMEN IN BUSINESS

EKONOMSKI FAKULTET: WOMEN IN BUSINESS

Posebno smo ponosni na projekte koji imaju plemenite I društveno korisne ciljeve. Jedan takav smo realizirali u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, pod nazivom, Women in Business koji je finansiran iz sredstava Danube Transnational Programme.

Ovaj program je trajao 30 mjeseci tokom čega su ponuđene odlične prilike za dodatnu edukaciju mladim preduzetnicama i onima koje to tek namjeravaju postati. Glavni cilj projekta je bio ohrabriti mlade žene u Dunavskoj regiji da pokrenu vlastiti biznis i ostvare tržišni uspjeh, a kroz:

  • identifikovanje potreba, barijera sa kojima se suočavaju mlade žene kada pokušavaju voditi vlastiti biznis;
  • poboljšanje politika koje će biti usklađene s preduzetničkim potrebama mladih žena;
  • unaprijeđenje preduzetničke kulture, vještina i kompetencija mladih žena.

Kruna ovog projekta bio je trodnevni workshop/konferencija, koje je organizovala naša ekipa a gdje smo imali prilike upoznati mnoge uspješne poduzetnice, koje su uspjele pokrenuti vlastito poduzetništvo u svojoj zemlji. Pored njih, upoznali smo i mnoge sjajne predavačice, koje su svoje znanje i iskustvo  prenijele na ovoj fantastičnoj konferenciji. Konferencija je zamišljena kao opušteno učenje i druženje u kreativnoj atmosferi, te smo stoga dali sve od sebe da tako i bude. Predavanja su  održana dijelom u prostorijama Ekonomskog fakulteta, a dijelom u bašti objekta Kucha, na livadi među cvijećem i drvećem.

Za catering se pobrinuo naš provjereni saradnik, Bonjour, te je kompletan ugođaj upotpunjen izrazito ukusnim, zdravim i kreativnim, slanim, slatkim i voćnim delicijama.

Podijeli:

Pogledaj još