Skip to content Skip to footer

PR PODRŠKA ZA GRUPACIJU AL SHIDDI

Jednom od najvećih investitora u Bosni i Hercegovini, Grupaciji Al Shiddi, u periodu januar-juni 2017. godine, pružili smo PR podršku kroz mnoštvo različitih aktivnosti.

 U konačnici, realizirali smo ukupno 40 PR aktivnosti koje su rezultirale sa 361 objavom u medijima širom BiH.

Agencija je pripremila 33 različita PR teksta, dva intervju, dvije video priče, organizirala tematsku emisiju za Krug 99, pružili PR podršku te osigurali prisustvo velikog broja predstavnika medija na eventu u Vijećnici na kojem su predstavljeni projekti otvaranja novih hotela, Swissotel i Novotel te rješavanje viza za građane Saudijske Arabije koji žele doći u BiH, kroz plasman istraživačkih tekstova na našim najuticajnijim medijima.

Pripremili smo i plasirali 11 PR objava koje se tiču isključivo arapskih investicija u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu. Kroz istraživanja i prema podacima koje smo dobili od Centralne banke BiH došli smo do saznanja da je Saudijska Arabija najveći arapski investitor u BiH, a od 2005. do 2015. godine u našu državu uložili su 501,6 miliona KM. Istraživali smo administrativne barijere koje su najveća prepreka novim investicijama u našoj zemlji. Predstavili brojne projekte čija je realizacija već počela, te neke nove koji će zaživjeti u narednom periodu.

 Aktivno smo radili i na promociji te najavi različitih događaja u Sarajevo City Centru koji iz mjeseca u mjesec bilježi rekordnu posjećenost bh. građana, ali i mnogobrojnih turista. S Grupacijom Al Shiddi realirali smo i nekoliko društveno odgovornih aktivnosti. Izdvajamo donaciju Roditeljskoj kući za djecu oboljelu od raka u FBiH, te donaciju iftara narodnoj kuhinji Stari Grad.

Ostavi komentar