KVIKO DOPUNA – INFLUENCER KAMPANJA

KVIKO DOPUNA – INFLUENCER KAMPANJA

Zadatak da Kviko, aplikaciju za transfer novca i GSM dopune, priblžimo publici na društvenim mrežama preuzeli smo prije gotovo godinu dana. U tom periodu organizovali smo brojne nagradne igre, kreirali zanimljive kampanje i promovisali Kviko aplikaciju kroz Facebook, Instagram, TV, radio i medije.

U augustu smo dobili zadatak da novu mogućnost Kviko aplikacije – Kviko dopunu, lansiramo uz zanimljiv jingle koji smo snimili u vidu kratke rep pjesme.

Naredni korak nam je bio promocija Kviko GSM dopune na društvenim mrežama, te smo simpatični jingle odlučili kombinovati sa kreativnim influencerima.

Ideja na koju smo došli je bilo nagradno takmičenje u kojem će influenceri snimiti “Lip sync challenge” i pozvati svoje fanove da urade isto kako bi osvojili vrijedne nagrade. Ciljevi kampanje su bili: promocija nove funkcionalnosti, brand awareness i kreativna videa.

Za influencere smo odabrali Šejlu Ramović, Selvera Fajkovića i Sanela Hadžića i zajedno sa njima postigli zavidne rezultate.

Ukupni reach videa (Facebook, Instagram i kanali influencera): 339.332

Ukupni engagement videa (Facebook, Instagram i kanali influencera):  8.612

Ukupni pregledi videa – 3s (Facebook, Instagram i kanali influencera): 115.384

Ukupni pregledi storya (Instagram i kanali influencera): 266.496

Kampanja koju smo osmislili vidno je inspirisala naše influencere, ali i fanove da kreiraju zanimljiva i kreativna videa, te pomjere granice plasiranja proizvoda uz pomoć influencer marketinga.

Konačni rezultati i odjek koji je kampanja imala, pokazali su nam da je odluka da idemo korak dalje od ustaljenih fotografija i storya koje se svakodnevno viđaju na profilima influencera, bila pun pogodak!
Komentar klijenta: “
Izuzetno smo zadovoljni kako influencerima, tako i samom kampanjom. Jedan od najvažnijih ciljeva – povećanje posjećenosti na svim našim profilima, uspješno je realizovan i rast posjećenosti je drastičan. Kreativnost naših influencera je izuzetna, te sama kampanja ne bi bila ovako uspješna bez njih.”
Podijeli:

Pogledaj još