NAGRADNA IGRA “OTVORI I OSVOJI!”

NAGRADNA IGRA “OTVORI I OSVOJI!”

Nakon što smo u medijima najavili veliku nagradnu igru Grand kafe „Otvori i osvoji te dobili pobjednika, naš zadatak je bio da pružimo PR podršku svečanoj dodjeli prvog Mercedesa A klase.

Pripremili smo i objavu za medije koju smo dostavili dnevnim novinama, web portalima, agencijama i radio stanicama. Posebne članke smo distribuirali life style magazinima. Vijest o dobitniku automobila uspješno je plasirana u javnost. Za dobitnika drugog Mercedesa, event nije bio upriličen. Pripremili smo saopćenje za medije koje smo plasirali prema svim medijima. Ovo je ujedno bila prilika da se u medijima pročuje o poziciji Grand kafe na tržištu, prema podacima koje smo dobili iz agencije Nielsen.

Uz veliko zalaganje PR tima, realizirano je mnoštvo objava, a kompanija je dobila odlične kritike jer je jedna od rijetkih koja svoje korisnike nagrađuje bogato. Naime, većina drugih firmi koje se u svojim nagradnim igrama opredjeljuju za dodjelu automobila, odlučuju se na mnogo jeftinije modele, manje kvalitetnih proizvođača.

Podijeli:

Pogledaj još