KAMPANJA “ODOBRILE MAME” OSVOJILA NAGRADU

KAMPANJA “ODOBRILE MAME” OSVOJILA NAGRADU

Agencija MITA Group dio uspješne priče! Atlantic Grupa osvojila je srebrnu Euro Effie nagradu u kategoriji FMCG proizvoda za kampanju Argeta paštete pod nazivom „Odobrile mame“. Kampanju koju je kreirala u saradnji sa slovenskom agencijom Publicis, u regiji su provele lokalne agencije. U Bosni i Hercegovini i Srbiji to je bila agencija MITA Group.

“Euro Effie je nagrada koju svaka marketinška agencija priželjkuje, a nama je pokazatelj da su znanje i profesionalan pristup poslu univerzalni i prepoznatljivi na svim tržištima. Ponosan sam na tim agencije MITA Group koji je, s mnogo predanosti i ljubavi, učestvovao u realizaciji kampanje. Euro Effie je nagrada koja mjeri ono što je najvažnije – učinkovitost, a mi smo od prvog dana vjerovali da će kampanja ‘Odobrile mame’ polučiti izvanredne rezultate. Zahvalni smo kolegama iz regiona i klijentu na podršci i ukazanom povjerenju,” istakao je Ejub Kučuk, vlasnik bh. agencije MITA Group.

Kampanja „Odobrile mame“ realizirana je u šest zemalja regiona i zahtijevala je integriran pristup uz prilagodbe lokalnom tržištu, zašto su iskustva stručnjaka iz svake zemlje bila presudna. Timski rad i požrtvovanost pokazali su se izuzetno važnim, čak i u vrijeme kriznog komuniciranja koje je pratilo kampanju, a koje je uz nadzor i strateške smjernice PR tima agencije MITA Group uspješno riješeno na nivou regiona. Marketinški cilj kampanje bio je rast tržišnog udjela, dok je komunikacijski cilj bio povećanje moći branda, dobivanje povjerenja potrošača i jačanje percepcije Argete kao premium brenda, u čemu smo također uspjeli. 

O Euro Effie nagradi:

Uvedena 1996. godine s ciljem da nagradi oglašavanje koje jača trgovačke marke preko granica, Euro Effie nagrada je prva pan-europska nagrada za oglašavanje koja se daje na temelju učinkovitosti. Ona nagrađuje marketinške komunikacijske kampanje svih kategorija, koje su postigle uspjeh kroz dokazane i učinkovite marketinške komunikacije, na dva ili više europskih tržišta. 

Podijeli:

Pogledaj još